Tapahtumat

Ajankohtaista

Lokakuun kuukausitapaaminen (6.10) on peruttu Joensuussa huonontuneen koronatilanteen vuoksi.

Seuraamme taudin etenemistä sekä viranomaisten ohjeita. Erityisesti jokainen huolehtii omasta suojautumisesta, käsien pesu, käsidesi, turvavälit ja nyt viimeistään myös kasvomaskit käyttöön.

Ilmoittelen eri kanavissa, (Karjalaisen järjestöpalsta, nämä kotisivut sekä sähköposti), kun tapaamisia jatketaan. Varmasti pidämme virtuaalitapaamisia, joista ilmoittelen aikanaan.

Parkinsonin tautia sairastavien yhdistystoiminta 30 vuotta Pohjois-Karjalassa

Merkkivuoden juhlistamiseksi Pohjois-Karjalan Parkinsonyhdistys esittelee toimintaansa Iso Myyn kauppakäytävällä torstaina 1.10 klo 10 - 15. Esittelypiste sijaitsee kauppakäytävällä Vilan ja Luhdan myymälöiden välissä. Tervetuloa tutustumaan yhdistyksen toimintaan sekä keskustelemaan liikehäiriösairauksista. Tapahtumassa paikalla yhdistyksen vapaaehtoistoimijoita sekä järjestösuunnittelija Annukka Tuovinen Parkinsonliitosta.

Syyskuu

Syyskuun tavataan ulkoilun merkeissä. Kohteena on Vekaruksen ulkoilualue Joensuun Tuupovaarassa. Retkipäivä tiistai 8.9 ja lähtö bussilla Joensuun matkailupysäkiltä klo 10.00.

Reitti Joensuun matkailupysäkki (sijaitsee Kirkkokadulla taidemuseon kohdalla), Lähtöpaikan lisäksi sopivia kyytiin nousupaikkoja ovat Sirkkalan pysäkki (koulun kohdalla), Karsikon S-Marketin pysäkki (marketin pihaan voi jättää auton), Kulhon liikenneympyrän pysäkki, Ilomantsintiellä kaikilla pysäkeillä kulhosta eteenpäin. Koveron ja Tuupovaaran kautta Vekarukselle. 

Retkellä noudatamme viranomaisten koronaohjeita. Autossa jätämme viereisen istuimen tyhäksi, paitsi avioparit voivat istua vierekkäin. Autossa on kasidesiä kuten myös Vekaruksessa laavuilla. Pohjois-Karjalassa ei ole vielä maskisuositusta, mutta omat maskit voi ottaa mukaan.

Tämä on koko yhdistyksen yhteinen virkistys- ja ulkoilutapahtuma, joten jäsenet Nurmeksen, Lieksan ja Kiteen suunnista, tulkaa yhteisillä kimppakyydeillä, yhdistys maksaa 25 snt/km kimppa-auton matkakuluista.

RETKI OMIN EVÄIN, yhdistys tarjoaa linja-autokuljetuksen. Ilmoittautumiset linja-autokyytiin 3.9. mennessä sähköpostilla  parkinson.joensuu@gmail.com tai tekstiviestillä p. 045 641 9663. Ilmoita myös mistä nouset kyytiin.  Katso vekaruksen arviointi https://luontopolkumies.blogspot.com/2019/08/vekaruksen-luontopolku-joensuussa.html

Yhdistyksen vuosikokoukset, keväältä siirtynyt tilinpäätöskokous ja syyskokous pidetään lauantaina 26.9.2020 klo 13.30 Torikievarissa, Suvantokatu 6 Joensuu. Torikievari on esteetön tila, jonne voi tulla myös pyörätuolilla. Kokouksesta tarkemmin tulevassa Potevat 2/2020 lehdessä.

Elokuu

Käynnistämme Koronaepidemian pysäyttämän toiminnan virkistävällä ulkoilutapahtumalla. Teemme retken Utransaareen tiistaina 4.8.2020 klo 12.00. Järjestäjä tarjoaa puitteet ja nuotiotulet, joten RETKEILLÄÄN OMIN EVÄIN. Saaressa on kolme tulipaikkaa, joten makkaranpaisto onnistuu sekä KOTAMAJA, joka on meille varattu.

Tervetuloa koko Pohjois-Karjalan Parkinsonyhistyksen väki!

Tutustu kohteeseen netissä osoitteessa https://utranasukasyhdistys.fi/utransaaret/

Kesäaika

Koronavirus keskeytti kesäteatterit tältä kesältä, myös monet rajoitukset ovat voimassa, joten jo perinteiset yhdistyksen tarjoamat kesäteatteriesitykset jäävät tältä kesältä väliin.

Mutta MÖLKKY kuuluu kuitenkin myös tämän kesän ohjelmaan entiseen tapaan. Mölkkyä pelataan Joensuun evl. kirkon takana olevalla nurmikentällä maantaisin klo 10 - 12. Sinne ovat kaikki jäsenemme tervetulleita. Hankitaan tarvittaessa lisää pölkkysarjoja.

KORONAVIRUS EPIDEMIAN VAIKUTUS YHDISTYKSEMME TOIMINTAAN!

Kaikki vertaistukitapaamiset ja yhdistyksen omien vertaisohjaajien  vetämät liikuntaryhmät ovat pysähdyksissä, kunnes viranomaisilta saadaan tieto normaaliaikaan palaamisesta. Samoin 28.3 päivälle sovittu vuosikokous siirtyy myöhemmin pidettäväksi, uusi kokousaika ilmoitetaan aikanaan lehdessä ja sähköpostiviestillä.


Huhtikuu 2020

Tilaisuudet peruttu koronaviruksen vuoksi

Maaliskuu 2020

Tiistaina 3.3.2020 klo 15 - 17 kuukausitapaaminen on Joensuun pääkirjaston Muikkusalissa. Tule kuulemaan, millaisia toimintoja nykyaikainen kirjasto tuottaa perinteisen kirjalainauksen lisäksi. Esittelijänä Kai Sormunen.

Lauantai 28.3.2020 klo 14.00 Yhdistyksen vuosikokous Torikievarissa, Suvantokatu 6, Joensuu. Hallitus kokoontuu klo 13.00 ja kahvit aloitetaan klo 13.45.

Kokouksessa käsitellään sääntöjen vuosikokoukselle määräämät asiat.


Helmikuu 2020

Tiistaina 4.2.2020 klo 15 - 17 kuukausitapaamisen aiheena on Itä-Suomen Biopankki. Tutkimushoitaja Ulla Miettinen tulee kertomaan Biopankin toiminnasta.

Tammikuu 2020

Tiistaina 7.1.2020 klo 15 - 17 kuukausitapaamisen aiheena on apuvälineet. Asiasta tulee kertomaan palveluesimies Jukka Räsänen Siun Sotesta.

Vuosi vaihtuu alla 2019 yllä 2020

Joulukuu 2019

Yhdistyksen pikkujoulu on tiistaina 3.12 klo 15.00

Astan juhla- ja pitopalvelussa, Sepänkatu 40 Joensuu.

Yhdistyksen hallitus päätti keväällä, että osallistujat maksavat osan ja yhdistys osan aterian hinnasta. Siksi jäsenet maksavat 10 € / jäsen ja tilaisuuteen osallistuvat ei jäsenet 20 € / hlö. Jotta osallistujien maksuosuuksien kerääminen käy jouhevasti, varatkaa maksua varten 10 € / 20 € setelit. Matti maksaa ravintolalle käteisellä kerätyt omavastuuosuudet ja ravintola laskuttaa loppuosan. Näin meidän ei tarvitse kierrättää rahoja pankin kautta.

Ilmoita osallistumisesi ja mahdollinen seuralainen sihteerille 22.11 mennessä sekä ilmoita myös ruoka-aineallergiat, jos sellaisia on. Ilmoitukset joko tekstiviestillä p. 045 641 9663 tai sähköpostilla parkinson.joensuu@gmail.com

Tämä kutsu on myös Potevat 2/2019 lehdessä sekä ohje Kerhoille alueellaan vaihtoehtoisen tilaisuuden järjestämiseksi.

Marraskuu

Marraskuun kuukausitapaaminen on poikkeuksellisesti maanantaina 4.11 klo 15 -17, myös paikka on poikkeava, se on ToriKievari, Suvantokatu 6, Joensuu.

Ohjelmassa Rauni Karhusen opastuksella äänenhuoltoa ja päälle yhteislaulua sekä karaokea. Kahvitarjoilu.

Yhdistyksen keilakisa Kuntokeitaalla keskiviikkona 13.11. klo 14.30. Sammalla karitaan Talissa 2.12 järjestettävään keilakisaan. Lisätietoja Artolta p. 0500 572 639

Lokakuu

1.10 Kuukausitapaaminen klo 15 - 17 Piparkakkutalossa. Aiheena kuntoutus. Kuntoutusesimies Marjukka Mustonen Vetreasta tulee kertomaan heidän kuntoutuspalveluistaan.

Lauantai 26.10 klo 11.00 Yhdistyksen syyskokous Piparkakkutalossa. Hallitus kokoontuu klo 10.00, kahvit klo 10.30.

Kokouksen alussa Pohjois-Karjalan Pelastusalan liiton kouluttaja Eeva Kröger kertoo "Sydäniskurin" toiminnasta ja käytöstä. Halukkailla on mahdollisuus harjoitella laitteen käyttöä.

Defibrillaattori eli sydäniskuri on laite, joka saattaa pelastaa sydänpysähdyksen saaneen hengen. Sydäniskuri antaa potilaalle sähköiskun, jolla pyritään lopettamaan rytmihäiriö. Tosin kun monet luulevat, defibrillaattorin käyttö on yksinkertaista eikä sillä pysty aiheuttamaan potilaalle vahinkoa.


Syyskuu


3.9 Kuukausitpaaminen klo 15 - 17 Piparkakkutalossa. Teemoina edunvalvontavaltuutus sekä testamentti. Asiantuntijana asianajaja Harri Kontturi. Hänen esityksen aiheina ovat "Mistä aineksista parhaat testamentit on tehty" ja "Turvaa arvokas vanhuus edunvalvontavaltuutuksella"

17.9 Syysretki Lieksaan. Vierailukohteet Lieksan kirkko ja Pielisen museo, molemmissa kohteissa opastus. Yhdistys maksaa bussikyydin sekä opastukset ja pääsymaksut. Omakustanteiset lounas Hurtan holvissa ja kahvi kaupungin niemellä. Puolisot /seuralaiset, jotka eivät ole jäseniä maksavat itse pääsymaksut, mutta yhdistys tarjoaa bussikyydin.

Lähtö Joensuusta keskustan matkailupysäkiltä (taidemuseon kohdalla) klo 9.30. Bussi kulkee reittiä matkailupysäkki, Prisman pysäkki Voimatiellä (oman auton saa siellä maksutta parkkiin), Lehmo, Uuron ABC, Eno, Uimaharju, Lieksan kirkko klo 11.00. Lähtö paluumatkalle Lieksasta n. klo 15.30.

Ilmoita 10.9 mennessä osallistumisesi sihteerille ja kerro mistä nouset kyytiin. Tee ilmoitus joko sähköpostilla parkinson.joensuu@gmail.com tai tekstiviestillä 045 641 9663.

Elokuu

Kuukausitapaaminen 6.8 klo 15 - 17 Piparkakkutalossa. Suunnittelutyöpaja, mietitään yhdessä loppuvuoden toiminnan sisältöjä ja toteutusta. STEA-avustushakemus pitää jättää 15.9 mennessä ja siihen tarvitaan ensi vuoden toimintasuunnitelma,  nyt on oikea aika tehdä esityksiä toiminnan kehittämiseksi. Kaikki mukaan.

Heinäkuu

Kesäteatteriesitykset viime kesän tapaan. Yhdistys tarjoaa valittavaksi esitykset Lieksasta, Juuasta, Kontiolahdelta tai Kiteeltä.

Järjestelyt on sovittu teattereiden kanssa.

Alla on valittavat esitykset, joista kukin voi valita itselleen mieluisimman. Teatteri laskuttaa jäsenten pääsyliput yhdistykseltä osallistujen lukumäärän mukaan.

  •  Kontiolahden kanavateatteri tiistaina 16.7 klo 19.00 "Taivaan tulet"
  •  Vuokonjärven kesäteatteri keskiviikko 17.7 klo 19.00 "Tahdotko naimisiin"
  •  Loukun kesäteatteri torstaina 18.7 klo 19.00 "Onnenmaa"
  • Kyläparin Myllyteatteri tiistaina 23.7 klo 19.00 "Kesäkeikka"

Toimintaohje osallistujalle:

Ilmoita osallistumisesi sihteerille viimeistään viikkoa ennen esitystä joko tekstiviestillä puhelinnumeroon 045 641 9663 tai sähköpostilla parkinson.joensuu@gmail.com ja kerro mitä esitystä menet katsomaan, ilmoita myös mukana tuleva itsemaksava seuralainen, niin hänellekin varataan paikka katsomoon.

Esitykseen mennessä kerro lipunmyynnissä olevasi "Parkkilistalla" , niin teatteri laskuttaa pääsylipun Pohjois-Karjalan Parkinsonyhdistykseltä.

Virkistävää teatteri-iltaa!


Kesäkuu

Kesäpelejä kirkon takana.

Toukokuu

28.5 klo 13 alkaen kevätkauden päättäjäiset Botaniassa. Opastettu kierros (1h) sekä nuotiomakkarat ja kahvit. Tilaisuuden jälkeen uusi mahdolisuus tutustua sähkökäyttöisiin apukulkuneuvoihin. Toivottavasti nyt on sää jo kesäinen.


22.5 klo 14.30  Yhdistyksen keilakisat kuntokeitaalla.


7.5.2019 klo 14 Tokmannin pysäköintialueella esittelyssä ja kokeiltavana Jarmo Kääriäinen edustamia sähkökäyttöisiä apukulkuneuvoja.

Sähkökulkurit kokeiltavana Tokmannin pysäköintialueella 7.5.2019. Sateesta huolimatta laitteista kiinnostuneita oli ihan mukavasti.