Liikunta
UUTTA 2021: Liikuntaneuvontapuhelin

Liikuntaneuvontapuhelin on tarkoitettu sekä henkilöille, joilla on jokin liikehäiriösairaus että terveydenhuollon ammattilaisille. Liikuntaneuvontaa antaa kuntoutussuunnittelija, fysioterapeutti Taina Piittisjärvi. Voit saada etänä ohjeita esimerkiksi ryhdin ja asennon ylläpitoon. Neuvonta tapahtuu joko puhelimitse tai verkossa Teams-sovelluksen kautta, joten tarvitset tietokoneen tai tabletin, jossa on videokamera ja mikrofoni.   Tavoitat Taina Piittisjärven parhaiten ma-to klo 10-14 numerosta 050 4068328 tai taina.piittisjarvi@parkinson.fi 


LIIKUNTAVASTAAVAT:

Yhdistyksemme liikuntavastaava on Arto Heinonen puh. 050 057 2639 ja varaliikuntavastaava on Tuula Manninen puh. 045 231 4184. Heiltä saa tietoja olemassaolevista liikuntaryhmistä ja lajeista. Heille voi myös ehdottaa uusia liikuntaideoita.


JOENSUUSSA TOIMIVAT RYHMÄT: 

  • Niinivaaran liikuntahallissa alkaen 6.9 maanantaisin klo 11.15 - 13.15 (kellonaika muuttunut)  pelataan Bocciaa ja sisäcurlingia. Sinne sopisi muutakin omaehtoista liikuntaa. Tehkää ehdotuksia Artolle ja Tuulalle
  • Yhdistyksen keilavuoro on Joensuun Kuntokeitaalla siirtynyt  ja 1.9.2021 alkaen vuoro on keskiviikkoisin klo 10.00 - 11.00.  Yhdistys maksaat ratamaksusta puolet ja keilaajat itse puolet. Kuntokeidas laskuttaa vakiovuoron ratamaksut kokonaan yhdistykseltä ja keilaajat maksavat omavastuuosuudet yhdistykselle. Keilaajien maksuosuus lasketaan osallistumiskertojen ja saman radan jakavien keilaajien lukumäärän perusteella. Arto pitää kirjaa osallistujista ja keilaajien maksuosuudet laskutetaan kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä. Kuntokeitaan kanssa on sovittu, että muulloin kokonaan itsemaksaen jäsenet saavat yhdistyksen jäsenkortin esittäen keilata yhdistyksen hinnalla. Keilaus on mahdollista vain Joensuussa, siksi yhdistyksen tuki maksetaan pääosin Joensuun kaupungin myöntämästä toiminta-avustuksesta, joka on korvamerkitty joensuulaisten jäenten toimintaan.
  • Kansalaisopisto on järjestänyt sovellettua jumppaa liikehäiriösairaille keskiviikkoisin klo 10.00 - 11.00 Vesikon aerobicsalissa. Kansalaisopiston kurssit on julkaistu, joten tutustukaa tarjontaan ja ilmoittautukaa mukaan.
  • Parkkien voima- ja tasapainoryhmä jatkaa toimintaansa 8.7. Ajankohta on torstaisin klo 12.00 - 13.30. ja paikkana Koivupihan kuntosali, Kirkkokatu 13. Salilla noudatetaan voimassa olevia koronaohjeita, (maskit, käsihygienia ja pintojen desinfiointi vuoron päätteeksi). Ryhmän koko on viisi (5) kuntoilijaa ja yksi ohjaaja. Ilmoittautuminen etukäteen Tuulalle p. 045 231 4184.


  • Koronapandemian ajan liikuntamahdollisuuksia: Yle-areenan kautta voi tehdä Kotijumppa-ohjelman, joka kestää n. 9 minuuttia. Ohjelmia voi valita areenasta useamman kerralla, jolloin saa halutessaan pituutta jumppaan. Näitä areenan kotijumppia suosittelee myös fysioterapeutti parkeille! Linkki areenan kotijumppiin:  https://areena.yle.fi/1-50508428


  • MUUALLA MAAKUNNISSA JÄRJESTETTÄVIÄ RYHMIÄ: Eri puolilla on kuntien järjestämiä liikuntaryhmiä, joihin jäsenet osallistuvat. Erityisesti Lieksassa on ryhmiä Parkinsonintautia sairastaville sekä dystoniaa sairastaville. On myös eri potilasryhmien yhteisiä liikuntaryhmiä. Lisätietoja kannattaa kysyä oman kunnan liikuntatoimihenkilöilta.

  • Liikunta ja Parkinsonintauti / helppoja liikunta-ohjeita
  • kotona tehtäväksi https://www.parkinson.fi/content/uploads/2021/03/liikunta-ja-parkinsonin-tauti.pdf