Liikunta

Joensuun kaupungin liikuntakoordinaattori Olga Mononen vieraili lokakuun kuukausitapaamisessa 2.10.

Hänen esityksensä on ladattavissa alla olevasta linkistä

LIIKUNTAVASTAAVA:

Yhdistyksemme liikuntavastaava on Arto Heinonen puh. 050 057 2639.

Liikehäiriösairaiksien liiton monipuolisia liikuntaohjeita ja liikuntavideoita sekä -neuvontaa on runsaasti liiton verkkosivuilla

https://www.liikehairio.fi/palvelut/parkinsonin-tauti/liikuntaneuvonta

Tutustu tarjontaan.


JOENSUUSSA TOIMIVAT RYHMÄT: 

  • Niinivaaran liikuntahallissa alkaen 5.9 maanantaisin klo 11.30 - 13.00 pelataan Bocciaa , Pelkkistä ja sisäcurlingia. Sinne sopisi muutakin omaehtoista liikuntaa. Tehkää ehdotuksia Artolle.
  • Yhdistyksen keilavuoro on Joensuun Kuntokeitaalla keskiviikkoisin klo 15.00 - 16.00.  Yhdistys maksaa ratamaksusta puolet ja keilaajat itse puolet. Kuntokeidas laskuttaa vakiovuoron ratamaksut kokonaan yhdistykseltä ja keilaajat maksavat omavastuuosuudet yhdistykselle. Keilaajien maksuosuus lasketaan osallistumiskertojen ja saman radan jakavien keilaajien lukumäärän perusteella. Pekka Vatanen pitää kirjaa osallistujista ja keilaajien maksuosuudet laskutetaan kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä. 
  • Kansalaisopisto on järjestänyt sovellettua jumppaa liikehäiriösairaille, seuratkaa kansalaisopiston ilmoittelua ja tarjontaa
  • Parkkien voima- ja tasapainoryhmä tiistaisin klo 12.00 - 13.30 Koivupihan kuntosalilla, Kirkkokatu 13. Salilla noudatetaan voimassa olevia koronaohjeita (maskit, käsihygienia ja pintojen desinfiointi vuoron päätteeksi). Ryhmän koko on viisi (5) kuntoilijaa ja yksi ohjaaja. 

  • MUUALLA MAAKUNNISSA JÄRJESTETTÄVIÄ RYHMIÄ: Eri puolilla on kuntien järjestämiä liikuntaryhmiä, joihin jäsenet osallistuvat. Erityisesti Lieksassa on ryhmiä Parkinsonintautia sairastaville sekä dystoniaa sairastaville. On myös eri potilasryhmien yhteisiä liikuntaryhmiä. Lisätietoja kannattaa kysyä oman kunnan liikuntatoimihenkilöilta.