Liikunta

Liikunta eri muodoissa on meille liikehäiriösairaille tärkeä itsehoitomuoto.

Yhdistyksemme liikuntavastaava on Arto Heinonen puh. 050 057 2639 ja varaliikuntavastaava on Tuula Manninen puh. 045 231 4184 . Heiltä saat tietoja olemassaolevista liikuntaryhmistä ja lajeista. Heille voit myös ehdottaa uusia liikuntaideoita.

Seuraavan linkin kautta löydät tärkeää tietoa ja videoita Parkinsontautia sairastavan fysioterapiasta ja liikunnasta. Asiantuntijana kuntoutussuunnittelija, fysioterapeutti Taina Piittisjärvi. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa fysioterapiaa, klikkaa tästä.

Sivut löytyvät myös menemällä Parkinsonliiton sivulle ja sieltä Toiminta -> Liikuntatoiminta -> Liikunta-ohjeita -> Parkinsonin tautia sairastavan fysioterapia ja liikunta


PARKKIEN VOIMA- JA TASAPAINORYHMÄ 2020

Kokoontuu keskiviikkoisin kello 10.00 - 11.30 Joensuun Senioripihan

Matti-talon (Rauhankatu 1) kuntosalilla (8.1.2020 lähtien).

Ohjelmassa on 1) alkuvirittäytymistä ja -venyttelyä, 2) kuntosalilaitteiden käyttöä (jalkaprässi, lonkan koukistajat ja lähentäjät, polven koukistus), 3) loppuvenyttelyä ja -rentoutus.

Jokainen osallistuu ryhmään omalla vastuullaan. Vertaisohjaajina toimivat

Tuula Manninen ja Arto Heinonen, Pohjois-Karjalan Parkinsonyhdistys ry.

Muut Joensuussa toimivat ryhmät vuonna 2020

  • Niinivaaran liikuntahallissa maanantaisin klo 10.00 - 12.00 pelataan Boccia ja sisäcurlingia. Sinne sopisi muutakin omaehtoista liikuntaa. Tehkää ehdotuksia Artolle ja Tuulalle
  • Joensuun Kuntokeitaalla on vakio keilavuoro keskiviikkoisin klo 14.30 - 15.30. Meillä on neljän radan varaus, mutta tarvittaessa otetaan lisäratoja. Yhdistys maksaat ratamaksusta puolet ja keilaajat itse puolet. Keilaajien maksuosuus lasketaan osallistumiskertojen ja saman radan jakavien keilaajien lukumäärän perusteella. Arto pitää kirjaa osallistujista ja keilaajien maksuosuudet laskutetaan kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä.
  • Kansalaisopisto on järjestänyt sovellettua jumppaa liikehäiriösairaille keskiviikkoisin klo 10.00 - 11.00 Vesikon aerobicsalissa. Tälle kurssille on kova kysyntä ja kurssille haluavien pitää olla ajoissa liikkeellä.

Muualla maakunnassa on eri kuntien järjestämiä liikuntaryhmiä, joihin jäsenet osallistuvat. Erityisesti Lieksassa on ryhmiä Parkinsonintautia sairastaville sekä dystoniaa sairastaville. On myös eri potilasryhmien yhteisiä liikuntaryhmiä. Lisätietoja kannattaa kysyä oman kunnan liikuntatoimihenkilöilta.