Liikunta

Yhdistyksemme liikuntavastaava on Arto Heinonen puh. 050 057 2639 ja varaliikuntavastaava on Tuula Manninen puh. 045 231 4184 . Heiltä saat tietoja olemassaolevista liikuntaryhmistä ja lajeista. Heille voit myös ehdottaa uusia liikuntaideoita.

PARKKIEN VOIMA- JA TASAPAINOHARJOITTELU RYHMÄ ALKAA JOENSUUSSA KEVÄÄLLÄ 2020

Liikuntavastaavamme Arto ja Tuula suorittivat Ikäinstituutissa kehitetyn "iäkkäiden voima- ja tasapainoharjoittelu" ohjaajan koulutuksen.

Yhdistys hakee omaa kuntosalivuoroa Siun sotelta vuodelle 2020 (hakuaika on marraskuun 2019 loppuun).

Senioripihan tai Koivupihan kuntosali Joensuussa, antaa mahdollisuuden tunnin kestävään voima- ja tasapainoharjoitteluun n. 7-10 hengelle ensi kevään pilottivaiheessa. Tilahakemuksessa ei juurikaan ole mahdollisuutta vaikuttaa kellon aikaan tai päivään, jonka saamme. Esitämme toiveen perjantai aamupäivästä.

Parkkien Voima- ja tasapainoharjoittelu ryhmä käynnistyy heti vuoden alussa (viikolla 2) kokoontuen kerran viikossa, tunnin ajan kerrallaan. Lisäksi voi tulla pieniä kotiharjoitteita. Kurssi on maksuton. Osallistujilta toivotaan sitoutumista. Osallistuminen liikuntaan tapahtuu omalla vastuulla.

VOIT ILMOITTAUTUA RYHMÄÄN

Sähköpostilla tuulamanninen@windowslive.com tai puhelimella 045 231 4184. Voit myös kysellä halutessasi lisätietoja em. osoitteesta ja numerosta.

Aiemmin toimineet ryhmät jatkavat

  • Niinivaaran liikuntahallissa maanantaisin klo 10.00 - 11.00 on pelattu Boccia ja sisäcurlingia, kausi päättyi toukokuun lopussa, syksyllä jatketaan.
  • Joensuun kuntokeitaalla on ollut keilavuoro keskiviikkoisin klo 14.30 - 15.30. Yhdistys on maksanut ratamaksun (max. neljä rataa) joka toinen viikko ja pelaajat itse vuoroviikkoina.
  • Kansalaisopisto on järjestänyt sovellettua jumppaa liikehäiriösairaille keskiviikkoisin klo 10.00 - 11.00 Vesikon aerobicsalissa. Tälle kurssille on kova kysyntä ja kurssille haluavien pitää olla ajoissa liikkeellä.

Muualla maakunnassa on eri kuntien järjestämiä liikuntaryhmiä, joihin jäsenet osallistuvat. Erityisesti Lieksassa on ryhmiä Parkinsonintautia sairastaville sekä dystoniaa sairastaville. On myös eri potilasryhmien yhteisiä liikuntaryhmiä. Lisätietoja kannattaa kysyä oman kunnan liikuntatoimihenkilöilta.